Carl Ahlman

Carl Ahlman är född 1983 och uppvuxen på Gotland.
Hans uppväxt där präglade en stark relation till naturen. I sitt måleri återvänder han till den och dess många utryck. Genom åren har hans måleri blivit mer fokuserat på den orörda naturen, och hans målningar saknar ofta en defintion av tid och mänsklig påverkan.
Passionen och glädjen över inte bara själva slutprodukten utan även för vägen dit är något som är närvarande i hans måleri. Själva hantverket har ett egenvärde och skapar en förutsättning för att kunna utrycka sig fritt i skapandet.
Han arbetar i olja, i en föreställande stil. Han strävar efter att hålla sitt måleri direkt, rakt och inte för akademskt, något som går i linje med hans bild av naturen och de berättelser han vill återge.
2012 började Carl studera klassiskt måleri vid The Swedish Academy of Realist Art. Under sitt andra år på akademin erbjöds han en roll som elevlärare.
Nu arbetar Carl heltid med sitt måleri, han har haft flertalet utställningar både i Sverige, Finland och USA. Han håller kurser i klassiskt måleri och han har även utbildat i kreativt skapande vid Scandinavian School of Brussels i Belgien.


Carl Ahlman
Hellvi Annex 170, 62450 Lärbro.
0738076339
www.carlahlman.com
info@carlahlman.com

Vägbeskrivning: Parkera på Hellvi Kyrkas parkering och följ skyltarna längs stigen bakom busskuren.