Hans Fägrell

Jag är uppvuxen i Stockholms innerstad och har målat tavlor till och från sedan tonåren. Under senare år har jag målat mer eller mindre på heltid vid sidan av formgivning av böcker. Bland annat har jag haft separatutställning på Galleri Aguéli i Stockholm och galleriet på Kackelstugan på Öland. Jag har också deltagit i samlingsutställningar på FoKo-utställningen i Skrapan och Moodgallerian i Stockholm. Under de tre senaste somrarna har jag ställt ut i mitt eget galleri/ateljé i Burs på Gotland där jag ställer ut både målningar och fotografier.

Helst jobbar jag i olja på duk vilket känns som den metod som passar mig bäst. Jag fotograferar också. Tavlorna liksom fotografierna har kanske inte så många gemensamma nämnare mer än att motiven kommer ur mitt liv och min närhet.

Jag har en gård i Burs på Gotland sedan mer än 30 år tillbaka där jag har min ateljé . Där och i Stockholm tillbringar jag de flesta av mina dagar när jag inte är ute och reser.

Jag har min bakgrund i reklambranschen. Under 40 år arbetat som art director, fotograf och illustratör. Reklambyrån Fägrell & Borlin var en av de större i Stockholm och var mycket välrenommerad. Här fick jag tillfälle att arbeta med många av de mest framgångsrika företagen och kreatörerna i landet.
Som fotograf har jag haft uppdrag från ett stort antal av de största företagen i landet. Det har blivit allt från arkitektur-, rese-, mode- till produktbilder.

Jag har studerat på RMI/Berghs och Grafiska institutet. Övriga meriter kan nämnas trätoffelmålare, industriell sprutlackerare, träslöjdslärare, spårvagnskonduktör, reprofotograf, gitarreparatör och husbyggare.
Jag är med i Kif.

Hans Fägrell
Burs Änges 153
623 49 Stånga
Mobil 0708-600 253

Vägbeskrivning: Vid korsningen från Lye kör vänster ca 150 meter mot Burs. Kör in till vänster och parkera. Skyltar finns så det går inte att missa.