Monika Wernhoff

Monika Wernhoff
Rute Fardume 600
62458 Lärbro
073 913 99 99
http://www.moweart.se
Instagram: moweart

Tovad konst, mattor och sjalar
Det är mångfalden i allt vad man kan göra med ull som lockar mig. Mest arbetar jag med bilder, mattor och unika sjalar i ull och siden. Naturen och det gotländska landskapet är den viktigaste inspirationskällan för alla mina verk. När jag skapar mina bilder utnyttjar jag olika fibrers struktur för att uppnå olika effekter. I mina mattor används i huvudsak den gotländska ullen och till mina sjalar använder jag i stor utsträckning siden och merinoull.
Att ull är ett naturligt material som förändrar sig med bearbetning gör det till en utmaning att få exakt det resultatet man önskar, men det är också det som gör processen spännande.
Jag arbetar gärna på uppdrag och tycker om utmaningen i att försöka realisera andras idéer.

Vägbeskrivning:
Kör väg 148 mot Fårösund. Ca 7 km efter Lärbro tag av mot Valleviken. Efter ca 2 km sväng höger vid gul skylt Fardume. Parkera omedelbart efter svängen på vänster sida av vägen. Ateljéen ligger snett bakom stora huset, följ skylten.
Från Valleviken: Kör in på vägen mot Fardume. Fortsätt uppför backen i ca 2,5 km. Ateljéen ligger snett bakom sista huset på vägen.
Från Fårösund: Sväng av vid Rute kyrka. Där vägen tar slut, sväng vänster, sen efter ca 400 m vid gul skylt Fardume sväng höger, du är framme. Ateljeen ligger snett bakom huset.