Stina Lindholm

[rev_slider alias=”stina-lindholm”]

Designer och skulptör

Så fort känslan av uppdraget och de krav som finns har sjunkit in i medvetandet arbetar jag ganska instinktivt. Form, funktion, teknik och material blir en lekfull process som handlar om att föra samman de många motsägelsefulla komponenterna. Materialet i sig, dess möjligheter och begränsningar för oftast processen vidare. Vikten av tydlighet och självklarhet är stor, samt materialets taktila egenskaper.
En viktig drivkraft i mitt arbete är nyfikenhet. Betong som är för mig ett vant material, vill jag ständigt utmana och likadant när jag stöter på ett nytt material som väcker mitt intresse. Målet är nått, när möbeln eller produkten känns självklar, personlig och stolt. Men också att där finns ett spår av hantverk och mänsklig närvaro. Jag har min enkla formvokabulär som kan varieras och nyanseras i det oändliga, och bästa fall är formen och materialet så synkroniserade att produkten verkar producera sig själv.”
I sin verksamhet arbetar Stina med funktionell form för hem och trädgård, utsmyckningar och trädgårdsdesign. Materialet är framför allt betong som kombineras med andra material. Hela Skulpturfabrikens produktion utförs lokalt på Gotlandsgården. Företaget tillverkar även inredningsdetaljer på beställning och arbetar med designuppdrag av skilda slag. Stina Lindholms design och Skulpturfabrikens produkter har fått flera utmärkelser och priser och finns idag representerade över hela Sverige och utomlands i både offentliga och privata miljöer

SKULPTURFABRIKEN AB
Boge Pilgårds 220
624 36 SLITE
SWEDEN
+46 708 22 99 09
info@skulpturfabriken.se
www.skulpturfabriken.se